Transplantacija obrva

Transplantacija obrva

Za pune i definisane obrve

Za pune i izražajne obrve


Bolesti ili abnormalnosti su često uzrok tankih ili nepostojećih obrva.

Čak i prekomernim čupanje ili trajna šminka može uništiti prirodno lepu strukturu obrva. U ovom slučaju, transplantacija obrva je idealan način za ponovni rast i izražajnost obrva.

Transplantacija obrva zbog oštećenja


Trajna šminka je jedan od najvećih neprijatelja obrva. Ponovljeno osvežavanje šminke može uzrokovati takve ožiljke da se ne mogu dodavati pigmenti u boji i da se prirodne dlačice obrva gube. Međutim, ova struktura takođe onemogućuje dalju obradu s trajnom šminkom, tako da je transplantacija obrva poslednja mogućnost vraćanja prirodnih obrva.

Prilikom transplantacije obrva, donorske dlake se uzimaju sa spoljašnjih delova glave FUE metodom na ćelave delove obrve. To omogućuje zdrav rast novih obrva, uz minimalno vreme zarastanja.

Za operaciju posebno razvijenu za FUE tehniku koriste se instrumenti koji uklanjaju male folikule po principu igle i mogu se ponovo koristiti. Ovde su povrede minimalne i sitne rane potpuno zarastu nakon nekoliko dana.

Očigledne prednosti transplantacije obrva


Osnova za dobru transplantaciju obrva je, uz našeg prvoklasnog lekara, tehnika i implementacija, FUE tehnika je do sada davala vrlo uverljive rezultate kod različitih pacijenata. Tehnika traka na drugim mestima koja se još uvek često koristi, daje manje prirodne rezultate i povezana je sa ranama i ožiljcima koji se zadržavaju. Reakcija s FUE tehnikom, međutim, ne uključuje skalpel i šav – blagi aspekt je odmah vidljiv. U potpunosti je eliminisano prisustvo bola prilikom zahvata, jer ovaj oblik transplantacije obrva stvara samo manje povrede koje veoma brzo zarastaju.

Na taj način transplantacija svih folikula obrva uspeva odmah, a svi folikuli se odmah presađuju i isporučuju hranljive materije. Ove hranjive materije ne obezbeđuju samo očuvanje vitalnosti i zdravlja tokom transplantacije, već i zdrav rast koji počinje u novoj sredini. Tako tretirani folikuli dlaka rastu vrlo brzo i pojavljuju se kao nova i gusta kosa. Pozitivni rezultati su već zagarantovani i vidljivi u veoma kratkom roku nakon zahvata.

Zatražite ponudu