Transplantacija kose Raspored

Raspored

Kako deluje tretman?

1. Kontakt


Ako ste zainteresovani za transplataciju kose, kontaktirajte nas u bilo koje doba na putem e-pošte na office@elithairtransplant.net.

Za početak će nam biti potrebni vaši podaci i fotografije na osnovu kojih ćemo organizovati raspored za transplantaciju kose.

2. Pošaljite fotografije


Molimo vas da fotografije vašeg stanja kose što detaljnije fotografišete i da nam ih pošaljete digitalno putem e-maila na office@elithairtransplant.net. Na osnovu prvih utisaka ćemo ustanoviti koliki će biti troškovi lečenja i odmah vam poslati detaljne procene istih.

3. Određivanje datuma operacije


Ako ste se složili s našim procenama troškova, ubrzo možemo dogovoriti termin za operaciju presađivanja kose. Rezervisaćemo prevoz i smeštaj tako da vi nećete morati da brinete o tome.

4. Rezervacija leta i hotela


Ukoliko je dogovor za transplantaciju kose konačan i ako ste uplatili avans, vrlo brzo ćemo pokrenuti sve dalje korake za vaš prevoz i smeštaj. Ne morate se opterećivati suvišnim detaljima, a vaš let ostaje rezervisan.

5. Putovanje i doček


Nakon dolaska na aerodrom, nastojimo da odmah dođete na mesto susreta (Vodafone Store, odmah pored mesta za čekiranje karata). Naš transferni tim će vas čekati na dogovorenom mestu. Zajedno s našim timom ćete vrlo lako stići u hotel.

6. Dan 1 | Dolazak


Prvog dana tretmana ćete stići u svoj hotel i opustiti se u novom luksuznom okruženju. Za prvi dan odmora želimo da vam pružimo mir i pripremu za lečenju i predstojeću operaciju. Naš tim će vas sačekati u hotelu neposredno pre dogovora, a zatim će vas dovesti na kliniku.

7. Dan 2 | Operacija


Drugog dana će biti izvršena operacija. Na klinici vas najpre očekuje preliminarni pregled, analiza kose i pripremni razgovor s našim stručnjacima za transplantaciju kose. Upozorenje: Vaša kosa će biti skraćena pre zvanične operacije kako bismo postigli očekivane rezultate. Dobićete lokalnu anesteziju na određenim područjima i tokom procesa transplantacije se možete zabavljati uz muziku ili TV. Sama operacija traje između tri i osam sati, u zavisnosti od količine transplantata. Nakon operacije ćete biti prevezeni u hotel.

8. Dan 3 | Pregled i putovanje natrag


Jedan dan nakon operacije na klinici vas očekuje kontrolni pregled, za koji ćete opet biti pripremljeni. Tog dana ćete dobiti dodatne informacije o ponašanju nakon operacije. Naši vozači će vas dovesti direktno do aerodroma omogućujući vam da let natrag protekne prijatno i bez stresa.

Pre i posle transplantacije kose


Let

Trajanje leta iz Evrope traje oko 3 sata. Srećni smo što vam možemo pomoći pri pronalaženju najboljih letova.

Hotel

Hotel Nidya se nalazi u neposrednoj blizini naše klinike.

Hotel Nidya ima recepciju koja radi 24 sata i moderne, klimatizovane sobe s LCD televizorima i besplatnim Wi-Fi internetom.

Sobe u hotelu su u toplim bojama i sve su veoma udobno opremljene. Imaju tepihe, mini-bar i kuvalo za vodu. Uživaćete u pogledu s prozora vaše sobe. Restoran vas poziva na ručak na otvorenom. Vegetarijanski i dijabetičarski jelovnici su dostupni na upit.

.

Prevoz

Sačekaćemo vas na aerodromu  i prevesti modernim VIP vozilima. Prevoz će biti osiguran do vašeg hotela, a potom ćete imati preliminarne razgovore u klinici. Nakon razgovora, imaćete dovoljno vremena da posetite gradske turističke atrakcije i opustiti se za predstojeći tretman.

Nakon tretmana: Dan 1

Obratite pažnju na sledeća uputstva nakon operacije! Prva noć nakon FUE operacije:

 • Bez napornog rada, stresa, seksa, sporta i alkohola!
 • Vaš vrat bi trebalo da bude u prirodnom položaju tokom spavanja.
 • Molimo vas da ne oblačite odeću koja se navlači preko glave kao što su uske majice s kapuljačom. Nosite obične majice.
 • Tokom pranja, ne bi trebalo biti krvarenja, niti modrica.
 • Uzimajte lekove po preporuci lekara!
 • Nakon 24 sata možete oprati deo glave na kom je urađen zahvat, ali je najbolje da to učinite tek nakon 48 sati.
 • Nosite kačket napolju.
Nakon tretmana : Dan 2 do 15

Prvih 15 dana

 • Petnaest dana nakon operacije štitite svoju kosu od prejakih i direktnih sunčevih zraka.
 • Ne idite na bazen, niti u more!
 • Ožiljaka neće biti, a male kraste će zarasti u roku od 2 dana.
 • FUE metoda ne podrazumeva uklanjanje kožnog tkiva, te neće nastati ožiljci i nećete osećati utrnulost.

Pranje kose nakon FUE operacije:

 • Treći dan nakon zahvata možete oprati kosu, kao što to inače radite kod kuće. Molimo vas da koristite propisani losion za područje na kom je izvršena transplantacija. Ostavite losion oko 15 minuta da deluje i potom isperite kosu mlakom vodom!
 • Možete redovno prati područje kose odakle su uzete folikule kose za transplantaciju, ali ciljano perite područje gde je izvršena transplantacija. Važno je da samo tapkate tretirani deo, NE TRLJAJTE! Operite kosu s dosta mlake vode! Neka prvo pranje kose potraje duže nego inače.
 • Izbegavajte trljanje kose 15 dana. Kraste s područja odakle su uzete folikule kose za transplantaciju će otpasti nakon jedne nedelje.
 • Ne koristite fen za kosu! Osušite kosu peškirom bez trljanja. Nežno pritisnite i tapkajte!!
 • Ne koristite gel ili sprej za kosu!

Sportske aktivnosti:

 • Možete se baviti manje intenzivnim sportskim aktivnostima koje ne stvaraju preteran pritisak na vašu glavu.
 • Izbegavajte izlaganje jakom suncu od 4 do 6 nedelja nakon operacije!
Opšti proces zarastanja

1. dan: Nosićete zavoj – Dođite u kliniku na kontrolni pregled.

2. dan: Odvija se proces zarastanja. Sve što se događa je normalno – ne morate brinuti zbog toga.

3. dan: Perite kosu po preporuci lekara.

10. dan: Malo po malo, kraste opadaju prilikom pranja kose.

15. dan: Proces zarastanja je završen.

3. nedelja: 60% transplantovane kose će otpasti. Ne brinite. To je normalan proces. Koreni svakako ostaju.

8 – 12. nedelje: Koreni kose koja je otpala i preostala transplantovana kosa počinju da rastu.

6. mesec: Sva transplantovana kosa raste i sada možete otići kod frizera.

Kako biste videli prave rezultate nekada morate pričekati i do 12 meseci.

Zatražite besplatno savetovanje