Ručna Transplantacija kose

Ručna transplantacija kose

Ekstrakcija grožđa bez mikromotora

 Ručno Transplantacija  kose

Bolja kontrola stanja kože

Ručno Transplantacija  kose

Nema oštećenja folikula kose

Ručno Transplantacija  kose

Čistije uklanjanje transplantata

Ručna transplantacija kose


Postoje različite metode u kojima se transplantacijom kose može postići željeni rezultat. Najdelotvornija metoda uvek zavisi od strukture kose svakog pacijenta. Međutim, lekar svetske klase u pratnji profesionalnog tima je od najveće važnosti za nas.

Kako ručna transplantacija kose može dostići željene rezultate? To se može učiniti putem statusa kose pacijenta, te zahvajujući kvalitetu i iskustvu hirurga. Ne može svaki ponuđač ponuditi obe metode jer osoblje jednostavno nije dovoljno obučeno. Informacije o tome šta podrazumeva „ručna transplantacija kose” i pod kojim okolnostima je primenljiva, možete pronaći na ovoj stranici.

FUE tehnika


Koja je metoda najbolja za transplantaciju kose? Ovo pitanje se postavlja veoma često. Nažalost, za ovo pitanje nemamo precizan odgovor. Svaka metoda ima prednosti i nedostatke. Mi nudimo samo FUE metodu jer smo se uverili da su naši dosadašnji pacijenti bili izuzetno zadovoljni rezultatima. Za razliku od FUT metode, FUE metoda ne ostavlja velike ožiljke, već otkriva znatno bolju sliku kose na donorskom području. Metode FUT i FUE su opcije za uzimanje transplantata. Međutim, u okviru FUE metode, postoje dve mogućnosti za uklanjanje folikula dlake – motorizovano i manuelno.

Manuelna vs Mikromotor


U manuelnom obliku, ubod u kožu se radi ručno! Međutim, razlike su u ubodu kože. Pri manuelnom uklanjanju, punkcija se izvodi pomoću ručnog zgloba hirurga, a motorizovano uklanjanje odrađuje mašina. Dobro obučeni stručnjak tako može mnogo bolje reagovati na stanje kože i raditi pažljivije.

Prednosti ove metode su, pre svega, mnogo čistiji rad, koji uzrokuje manje ožiljaka i rana zbog čega se donatorska zona brže leči nakon operacije i omogućuje raniji povratak svakodnevnim aktivnostima, posebno za one ljudima kojima je društveni život veoma važan.

U presađivanju kose postoji mnogo metoda koje treba razmotriti. U slučaju manuelnog presađivanja kose/ručnog uklanjanja, mnogo manje okolnih folikula kose je oštećeno. Time se osigurava da se donorsko područje više hrani istim brojem transplantata.

Manuelna transplantacija kose – da li je to komplikovanije?


Treba uzeti u obzir da je manuelna transplantacija kose mnogo komplikovanija i da se tokom presađivanja kose može ukloniti najviše 2.000 transplantata. Ako je potrebno više transplantata, taj proces se mora obaviti u 2 etape. Takođe, važno je, kao što je već spomenuto, da je lekar dobro obučen i da ima dovoljno iskustva s ovom metodom. Tek tada se može zagarantovati istinski pozitivan ishod. Naša klinika je jedna od retkih klinika koja nudi ovu metodu, jer doktor Balvi i njegov tim već dugo rade s njom i donose sa sobom mnogo iskustva u tom području.

Ne znate koliko transplantata vam je potrebno za transplantaciju kose? Nema problema – mi vam nudimo besplatnu analizu kose.

Zatražite ponudu