Lečenje nakon transplantacije kose

Lečenje nakon presađivanja kose

Proces ozdravljenja nakon tretmana

Za brz oporavak: Transplantacija kose pomoću FUE tehnike


Ako se kosa stanjila ili potpuno opala, to ne mora da bude vaša sudbina, već se ovakva situacija može se veoma uspešno lečiti operacijom. Reč je o presađivanju kose, gde se zdrave i žive vlasi presađuju na ćelave delove glave, lica ili prsa i može vam osigurati zavidnu gustinu kose. Jedan od najvećih problema predstavlja oporavak nakon tretmana. Međutim, transplantacija kose ne mora podrazumevati veliki bol, ni dugo lečenje.

Za veoma brzo zarastanje: Transplantacija kose kroz najnovije tehničke standarde


Ukoliko dođe do pojave ćelavih područja, to ne znači da su vlasi samo opale, već i da su koreni dlake mrtvi. Ništa se ne može sačuvati, jer novi koreni kose moraju garantovati snažan rast kose. Ako se kosa presađuje, to uvek podrazumeva hirurški zahvat u kom su gornji slojevi kože više ili manje povređeni. Ozbiljnost povrede zavisi pre svega od tehnike koju koristi hirurg.

Najčešća mesta s kojih se uzimaju transplantati su u potiljku ili na stranama glave, gde genetski dlaka ne opada. Ove dlake imaju zadatak da osiguraju veću gustinu na nekom drugom području.

Sa FUE tehnikom, dlake su potpuno izvađene zajedno sa korenom i ponovo implantirane na novo mesto, ali u manjoj meri. Uklanjaju se veoma mali folikuli, koji ostavljaju jednako malu i relativno bezopasnu ranu.

Liječenje nakon presađivanja kose

Brzo zarastanje nakon presađivanja kose


FUE tehnika je još uvek hirurški zahvat koji može ostaviti povrede u slojevima kože i uticati na samu kožu.. Ipak, postoje ozbiljne razlike, naročito kada je reč o ozdravljenju. Transplantacija kose pomoću FUE tehnike smanjuje količinu post-operativne boli i iznenađujuće brzo zarastanje rana za svakog pacijenta.

U FUE tehnici, kosa se takođe tretira hranjivim rastvorom koji garantuje stalni rast u novom području kože i rast kose odmah počinje. Nakon pripreme, lečenje je završeno nakon nekoliko dana, a koreni kose su najzaslužniji za novi rast kose. Nakon samo nekoliko meseci možete očekivati gustu kosu bez ružnih ožiljaka.

Zatražite ponudu