Gustina kose

Gustina kose

Koja je gustina kose normalna?

Savršena gustina zahvaljujući transplantaciji kose


Kada je kosa tanka i kada gustina kose treba da predstavlja razog za brigu? Ova pitanja postavljaju pacijenti koji primećuju ređu kosu. Samo ako je gustina kose pacijenta prikladno određena, rezultat može biti zaista uverljiv i vizuelno i po osećaju.

Odlučujući faktori za dobre rezultate i odgovarajuću gustinu kose


Najvažniji faktor za najbolje rezultate u presađivanju kose je sam hirurg. To uključuje ne samo ovladavanje hirurškom tehnikom, već i sposobnost dizajniranja prikladne i stvaranja prirodne linije kose koja se savršeno stapa uz oblik glave.

Tehnika koja se koristi tokom operacije je kritična i mora biti savršeno obavljena. U FUE tehnici mali mikro-rezovi moraju biti precizni, folikuli dlake moraju biti ispravno pripremljeni pre umetanja na novo mesto, a sama transplantacija mora biti obavljeno brzo. Osnova za uspeh nije samo hirurg, već i tim sposoban da presadi hiljade folikula prilikom intervencije.

Ništa ne bi trebalo prepustiti slučaju kad je reč o presađivanju kose – čak ni kada je reč o smeru rasta folikula. Samo ukoliko kosa raste na pravilno, ona će izgledati prirodno. Da bismo vam omogućili prirodnu, autentičnu kosu, nastojimo da transplantate usadimo u istom smeru  u kom raste i preostala kosa. Na taj način će se stvoriti prirodne osobine koje su zadivljujuće jednake izvornoj kosi i dovesti do apsolutno prirodnih rezultata.

Kada se može govoriti o visokoj gustini kose?


Sudeći po kosi prosečne debljine, postoji 70 do 100 transplantata po cm². Ako se gustina kose na takvim područjima smanji za 50 ili više procenata, onda se može govoriti o gubitku kose. Ako još postoji oko 50 transplantata po cm², kosa još uvek ima normalan izgled, ako je manji od 20 transplantata po cm², možemo govoriti o niskoj gustini kose, a ispod 10 transplantata po cm² koža glave je potpuno vidljiva. Dakle, čak 50 transplantata po cm² može biti dovoljno za prirodan izgled i ujednačenu gustinu kose. Međutim, uglavnom se dodaje još nekoliko transplantata, osim pomenutih 50 po cm2.

Dobijte besplatno savjetovanje