Korekcija Ožiljaka FUT

Korekcija Ožiljaka FUT

Pomoć kod neuspešnog FUT tretmana

Tehnologija za korekciju ožiljaka: FUT tehnologija za savršene rezultate


Transplantacija kose bilo koje vrste ima za cilj savršen izgled nakon tretmana, bez ožiljaka. Naš tim koristi transplantaciju folikularnih jedinica (FUT) kako bismo uklonili ožiljke i tragove, omogućujući kompletan postupak bez ponavljanja.

Mogućnosti korekcije ožiljaka u FUT tehnici


Metoda uklanjanja ožiljaka koja se koristi zavisi od mnogih faktora i stoga je teško dati fiksnu procenu cene. Takođe, zavisi od toga koliko tkiva treba ukloniti pri korekciji ožiljaka. Čak i najiskusniji hirurg mora ukloniti tkivo ožiljka i neprimetno zatvoriti preostalo tkivo. Mali ožiljci se mogu ukloniti na ovaj način bez većih hirurških zahvata, a veći ožiljci predstavljaju angažman koji može zahtevati dalje lečenje nakon operacije. Detaljni pregledi mogu dati precizne prognoze u vezi sa potencijalnim ožiljcima.

Na taj način revizija ožiljaka funkcioniše kroz FUT tehniku


Nestvarno bi bilo kada bismo vam rekli da svi ožiljci nestanu zauvek. Naši hirurzi su majstori svog zanata u ovoj oblasti, i oni svakodnevno obavljaju veliki broj ovakvih intervencija.

U mnogim slučajevima, tkivo ožiljka koje je vrlo ružno i neuredno, potrebno je hirurški ukloniti. Kao posledica tog uklanjanja, stvara se praznina koja se mora zatvoriti što je pre moguće, tako da bude potpuno neprimetna.

U većini slučajeva moguće je raditi s takozvanim linearnim donorskim ožiljkom. Transplantat se uzima iz susedne dlake kose u obliku malih folikula. On se zatim usađuje direktno u ožiljak. Ovaj proces se obavlja kod većih ožiljaka odmah nakon njihovog uklanjanja ili za male i najmanje ožiljke direktno bez prethodne operacije. Mali ožiljci imaju tu prednost, jer je tkivo u tom trenutku nastalo, ali nije očvrsnulo, stoga se transplantat može implantirati direktno. Kao i za sve vrste presađivanja kose, tada je potrebno malo pričekati dok nove dlake ne porastu. Nakon što dođe do novog rasta, ožiljak se više neće videti.

Zatražite ponudu